TEKSTOVI

ZLATNI RECEPT (za liječenje sihra)

(smjesa Rumija- Haltatur-rumi)

Ako se za neki način, metod, terapiju i smjesu može reći da je najbrža i najefikasnija u liječenju sihra onda je to zasigurno tzv. haltatur-rumi, smjesa Rumija.
Dosad smo znali, koristili i savjetovali pri liječenju da se koristi sidr (lotosov list) sa naučenom vodom za sablivanje, također učenje rukje uz primjenu terapije (maslinovo ulje, čurekot, Zem-zem voda, kostus, kraljevsko zrno, čaj Sena i slično) su oprobane, klasične metode i sredstva. Međutim, proces liječenja rukjom i spomenutim terapijama se u većini slučajeva oduži, zbog čega bolesnik padne u očaj i izgubi nadu, što zbog nedoslijednosti i nemarnosti u korištenju terapije, što zbog neukosti učača rukje, što zbog same prirode sihra kada je jak i težak.
Dok smjesa Rumija (haltatur-rumi) čini čuda i to u kratkom vremenu. O čemu se radi?

Poznati tumač snova, šejh Muhamed ibn Ibrahim Er-Rumi prije dvadesetak godina prilikom tumačenja jednog sna opisao je ovu metodu liječenja i nazvao ju je ZLATNI RECEPT (vasfetu zehebijje).
Način upotrebe:
– Uzeti jedan kilogram mljevenog sidra (lotosovog lista), jedan kilogram mljevenog šebbeta (bijeli kamen stipse, alauna) i jedan kilogram soli.
– Sastaviti ova tri kilograma i dobro izmiješati, zatim podjeliti na sedam dijelova, svaki dio treba imati nešto manje od 430 grama.
-Prije upotrebe svakog sedmog dijela, pomiješati ga sa 3-4 litre vode (bolje da voda bude naučena ali nije uslov)
-Sedam dana se sablivati ovom smjesom između ikindije i akšama ili između jacije i zore
-Način sablivanja: jednu sedminu smjese pomiješati sa 3-4 litre vode i u kupatilu polahko sasuti na čitavo tijelo, zatim sačekati oko 2-3 minute, potom se saprati vodom i šamponom (sapunom)
-dva uslova uspješnosti djelovanja smjese:
1- da se u kući (stanu) skloni ili potpuno isključi tv u ovih sedam dana i apsolutno nikako ne koristi (u to ulazi i praćenje tv programa, videa i slično preko laptopa), da se uklone kipovi i okačene slike živih bića.
2- na Arapskom poluotoku se ne smije imati sluškinja nemuslimanka.
-također, sastavni dio liječenja je da se za svaki dan (u tih 7 dana) dadne sadaka, makar i jednu marku, a može i odjednom za svih sedam dana.

Sve spomenuto je opis upotrebe smjese od strane šejha Rumija.

Šta se sve liječi ovom metodom?
Navodi šejh Rumi da upotreba ove smjese liječi, Allahovom dozvolom, sljedeće bolesti:
sihr, urok, džinsko opsjedanje, neplodnost, depresiju, paralizu i mnoge druge bolesti.
Ne trebaju je koristiti trudnice i onaj ko ima vantjelesne rane. (Ovim se završava opis upotrebe smjese od šejha Rumija)

Reakcije koje su se dešavale prilikom upotrebe terapije
U toku upotrebe ove terapije bolesnici imaju neke od sljedećih reakcija:
– obavljanje velike ili male nužde u velikim količinama
– povraćanje krvi, komada nedžaseta i slično
– bolove u određenim organima tijela
– izlazak i pojava plikova na tijelu
– velika hladnoća, malaksalost i slabost
-rasterećenost, olakšanje i skidanje tereta
– u rijetkim slučajevima bolesnik sanja mjesto sihra kojeg treba uništiti
– ko je otvoren na svijet sihra i džina viđa neobične pojave kao proces liječenja

Sve spomenuto su reakcije koje predstavljaju sastavni dio procesa izbacivanja sihra i liječenja.
Poznati saudijski učač rukje, šejh Halid Hibši iz Džidde, u jednom video klipu je detaljnije pojasnio ovu metodu, njenu upotrebu i djelovanje. Naglasio je da ona ima nevjerovatan učinak u potpunom izliječenju od sihra, s tim da ima i slučajeva gdje nije pomogla osim djelimično a u nekima je trebalo ponoviti terapiju. Naveo je nekoliko primjera izliječenja teških slučajeva sihra:
-paralizirana djevojka od sihra, nepokretna, nakon sedmog dana terapije ustala je kao da nema ništa
-sihr koji je napravljen arapskom konju za trke, koji je samo ležao, nije mogao jesti niti piti danima, imao dijareju i povraćao, na tijelu su mu se pojavile debele masnice kao da ga neko šiba oštrim metalom, na njegovo liječenje je potrošeno mnogo novca, a pri upotrebi smjese Rumija, nakon petog dana vratio se u stanje u kojem je bio prije bolesti
-dva slučaja izliječena raka kod žena uzrokovanih sihrom…

Također, kaže tu smjesu su koristile trudnice i oni koji imaju vantjelesne rane, pa im nije naštetilo nego baš suprotno, izliječilo ih je.
Upozorio je da se smjesa ne smije piti niti prilikom sablivanja da se ostavlja dugo na tijelu (više od pet minuta) zbog kamena stipse i same soli.

Upitan je poznati visokorangirani šejh Abdullah Džibrin, rahmetullah, o upotrebi ovog lijeka, pa je odgovorio sljedeće:
“Nema smetnje u upotrebi ovog lijeka kao jednog od lijekova koji se zasnivaju na iskustvu jer u ovakvim lijekovima nema ništa sporno shodno spomenutom opisu. Oni ne spadaju u magiju niti u šejtanska djela, isprobana su i pokazala se korisnim. Shodno tome, nema smetnje u njihovoj upotrebi liječenja sihra i sličnog. (Broj fetve 4298, datum izdavanja 05.08.1422 H)
U našim krajevima problem je što se nema gdje nabaviti kamen šebbeta. Čak je i sam sidr (lotosov list) veoma skup.
Naravno, osnova u liječenju sihra i sličnih bolesti je šerijatska rukja, dozvoljeni lijekovi i poznate terapije, međutim, ova metoda i smjesa Rumija zaslužuje da se obznani, razglasi i rasprostrani zbog njene velike i brze učinkovitosti, a ona je samo jedan od sebeba liječenja sihra i drugih bolesti.
Ve billahi tevfik
___________________________________________
Ko želi da naruči spomenutu smjesu Rumija, može se javiti, isključivo porukom na viber/wpp broj 064/4530-354. Ostala je neznatna količina, nekoliko smjesa.

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

Povezani članci

Također pogledaj
Close
Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta