TEKSTOVI

PITANJA I NEDOUMICE OKO RUMIJEVE SMJESE

Od ljeta prošle godine na našim evropskim i balkanskim prostorima se uveliko rasprostranila upotreba Rumijeve smjese za liječenje sihra i sličnih bolesti, što je bez sumnje od velikog hajra.
Rezultati korištenja ove metode su pokazali da je u većini slučajeva Rumijeva smjesa pomogla, nekima potpuno otklonila sihr a nekima u velikoj mjeri, dok manjoj skupini nije pomogla nikako ili veoma malo poput ostalih terapija.
Da podsjetimo, ova metoda je nastala tako što je tumač snova šejh Muhammed Er-Rumi prije dvadesetak godina u tumačenju jednog sna opisao ovaj način liječenja nazvavši ga Zlatni recept a sastoji se u upotrebi 1kg mljevenog sidra, 1kg mljevenog kamena šebbe i 1kg soli.
Detaljnom načinu upotrebe možete pročitati na ovom linku:
Pitanja i nedoumice oko upotrebe smjese
U vezi upotrebe Rumijeve smjese najviše pitanja je došlo vezano za dvije pojedinosti.
Prva- nedoumice oko šartova upotebe smjese za tih sedam dana korištenja, to jeste:
1- da iz kuće/stana skloni tv uređaj ili da ga potpuno isključi i apsolutno nikako ne koristi (u ovo ulazi praćenje tv programa preko laptopa),
2- da se uklone kipovi (živih bića u trodimenzionalnom obliku),
3- i da se uklone slike živih bića sa zidova, ormara i polica.
Pitanja su bila vezana za upotrebu pametnih telefona, društvenih mreža i svega na njima, gledanja video klipova, praćenja predavanja i slično. Nekome je sastavni dio posla korištenje telefona i rad na laptopu, mogu li djeca gledati snimljene crtane ili crtani preko telefona? Da li je problem ako roditelji žive na prvom (drugom) spratu kuće i prate TV i slično u tom kontekstu.

Odgovor: u vrijeme kada je šejh Rumi došao sa ovom metodom, a to je bilo prije dvadesetak godina, tada pametni telefoni, kompjuteri i internet nisu bili u masovnoj upotrebi, tako da o njima nije mogao ni govoriti. Skraćen odgovor bi bio da sve što se može gledati preko TV-a, satelitski TV programi, to ne treba gledati ni preko laptopa i telefona. U ostalim stvarima ima širine. A što se tiče praćenja TV-a na susjednom spratu, ako ne žive zajedno sa bolesnikom, ne šteti primjeni terapije a ako žive u zajednici onda se šartovi odnose i na njih.

Druga pojednost, da li je ženama u stanju hajza sporno koristiti smjesu?

Odgovor: Autor metode, tumač snova Rumi, je naglasio da trudnice ne koriste smjesu, također da žena koja koristi smjesu radi neplodnosti treba nakon mjesečnice da počne sa terapijom. Dok za druge žene u stanju hajza ili nifasa nije ništa spomenuo, što znači da nema smetnje, da ne utiče na djelotvornost smjese i da nije štetno.

Rumijevu smjesu možete poručiti na viber/whatsapp (porukom) 0644437722.
Cijena smjese je akcijska.

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta