Savremena pitanja

„I posvjedoči svjedok iz njene porodice“ (Jusuf, 26) (KOMENTAR NA IZJAVE dr. DŽ. LATIĆA O PROFESORIMA FIN-a)

PITANJE: Esselamu alejkum.
Zamolio bih vas da date komentar na izjave prof. dr. Džemaludina Latića od FIN-u i profesorima FIN-a u intervjuu koji je dao 3. Februara za Avaza.
Evo link:
http://www.avaz.ba/clanak/161898/dzemaludin-latic-za-avaz-nas-islam-dio-je-evrope#sthash.4V1mxqhu.dpuf
A mislim na ove dijelove intervjua:
Na pitanje na šta mislite kada kažete „socijalistički stroj na FIN-u“? on kaže:
„To su profesori koje je na ovom fakultetu instalirala Komunistička partija i koji ovaj fakultet, ali i vrh IZ, drže u obruču blizu 40 godina. Dvojica od njih (Adnan Silajdžić i Rešid Hafizović) nas, studente iz prve generacije FIN-a, svojim potpisima, svjedočenjem i ukupnom saradnjom s Udbom poslali su na robiju 1983. godine (kada je Hasan Čengić dobio 10, a ja 6,5 godina zatvora!); tu su zatim Enes Karić i Hilmo Neimarlija te Ismet Bušatlić, koji je imao toliko zasluga u bivšem režimu da ga je JNA ili neki sličan faktor JAT-ovim avionom prebacila u Beograd kada se oko Sarajeva stezao potpuni četnički obruč.
Nijedan od njih nije doktor islamskih nauka, već su to filozofi, teozofi, orijentalisti, sociolozi, hispanolozi. Mentor ovog stroja je Hilmo Neimarlija, sociolog s Fakulteta političkih nauka „Veljko Vlahović“, koji je postao docent tek nakon 30 godina predavanja na FIN-u, čovjek s najmanje zasluga, a s najviše ovlasti u IZ – bez ikakva legitimiteta za te ovlasti.“
U nastavku intervjua kaže:
„Smatram svojom obavezom da ustanem protiv heterodoksije ili krivovjerja koje svojim knjigama u našoj društvenoj javnosti širi spomenuti teozof Hafizović, i to ću, ako Bog da, uskoro učiniti – kad neće ili ne smije niko drugi iako ih ima mnogo u IZ koji su obavezniji od mene da to učine.“ Allah vas nagradio.

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Hvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg vjerovjesnika, a zatim:

Najbolji komentar su riječi Uzvišenog u suri Jusuf (26. ajet) : „I posvjedoči svjedok iz njene porodice“, kada je protiv supruge vladara Aziza, da je ona navraćala Jusufa, alejhisselam, na grijeh bluda a ne on nju, posvjedočio čovjek od njene rodbine.

Ovaj ajet u kontekstu ovih izjava o profesorima FIN-a znači: da je sam profesor FIN-a („svjedok iz njene porodice„) posvjedočio o pogrešnom tumačenju islama njegovih profesora, tj. da su „socijalistički stroj“ koji je instalirala Komunistička partija, te da niko „od njih nije doktor islamskih nauka, već su to filozofi, teozofi, orijentalisti, sociolozi, hispanolozi“.

A spočitavalo se nekim daijama izvornog islama, kada su ukazivali na zastranjenja filozofskog, mistično-sufijskog, šitsko-rafidijskog i modernističkog (socijalističkog) tumačenja islama na FIN-u (Fakultetu islamskih novotarija).

Čak je i tekfir (proglašavanje muslimana kjafirom) prisutan na FIN-u. Dokaz su riječi Latića: „Smatram svojom obavezom da ustanem protiv heterodoksije ili krivovjerja koje svojim knjigama u našoj društvenoj javnosti širi spomenuti teozof Hafizović“.

Muslimani balkanskih prostora vape za izvornim, originalnim i nepatvorenim islamom koji je prenešen od prve tri najbolje generacije Ummeta, selefu saliha (dobrih prethodnika).

Ve billahi tevfik.

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta