Razno

PLODNOST, SMJESA OD ČUVARKUĆE I ISTIGFAR

Od čestih vrsta sihrova koji pogađaju žene je sihr neimanja poroda koji ima različite oblike a jedan od njih jeste da se kod žene stvaraju ciste i miomi sa ciljem spriječavanja trudnoće. Naravno, poznati su slučaji i kod muškaraca da ne mogu imati djece ali ovdje nije riječ o njima.

U praksi liječenja sihrova koji onemogućavaju začeće kod žene veoma korisnim načinom liječenja se pokazala upotreba čuvarkuće sa medom a pripremljena na način opisan u nastavku.

Ubrati 300 grama čuvarkuće, zatim samljeti u blenderu tako da postane tečna. Sa druge strane pripremiti 700 grama livadskog meda, pomiješati 300 grama čuvarkuće sa njim u tegli te sve dobro izmiješati. Na postojeću smjesu naučiti ajete sihra i 49-50 ajet sure ‘Eš-Šura’ na način da se nad otvorenom teglom uči više od pola sata a na kraju učenja zapuhne u smjesu više puta. Nakon toga, teglu umotati aluminijskom folijom i držati sedam dana u frižideru pri čemu treba svakog dana jedanput promućkati smjesu. Kada prođe sedam dana smjesa se koristi tako što se svako jutro na tašte (prazan stomak) piju dvije velike, supene kašike a nakon toga sat vremena se ništa ne jede i ne pije. Tegla mora biti na tamnom i hladnom mjestu umotana folijom, može se nastaviti držati u frižideru. Ova smjesa zna biti učinkovita i bez naučavanja za otklanjanje cista i mioma ženama koje nemaju sihra.

Sada prelazimo na istigfar.

Kao iskusan učač rukje želim reći da je jedan od praktičnih vidova liječenja neplodnosti i činjenje istigfara a pod time se misli da se svakodnevno, u svakoj prilici izgovaraju riječi ‘estagfirullah’ i do hiljadu puta na dan. Desilo mi se više slučajeva gdje me čovjek kome učim rukju obavijesti da mu je žena zatrudnila, Allahovom dozvolom, kada su po mojoj preporuci počeli činiti istigfar sa nijetom trudnoće i to činili uporno i svakodnevno.

U nastavku ćemo navesti i jednu priču o tome.

Ebu Jusuf i njegova supruga duže godina su bili u braku ali nisu mogli imati potomstvo unatoč raznim pokušajima sa medicinske strane. I jedne prilike Ebu Jusuf je slušajući radio ‘Plemeniti Kur’an’ koji se emituje u Saudiji saznao za ajete sure ‘Nuh’ koji govore o tome da onaj koji čini istigfar, Allah mu poveća nafaku i daje porod. Tada je prvi put čuo da činjenje istigfara može biti put za dobijanje potomstva. Dogovorio se sa ženom da počnu sa istigfarom sa nijetom potomstva pa je istog mjeseca u kom su započeli sa ovom praksom ona zatrudnila i tako su dobili sina Jusufa. Dok je bila u nifasu ponovo su odlučili da čine istigfar sa istim nijetom, pa je ubrzo zatrudnila (…)

I tako su dobili i drugo i treće muško dijete.

Za taj slučaj vezana je i jedna anegdota, naime u nifasu od trećeg djeteta žena ga je zamolila da više ne čine istigfar, da malo odmori, i tako je i bilo. Ali priča se ne završava na tome, nakon određenog vremena odlučili su činiti istigfar sa nijetom da dobiju žensko dijete i Allahovom odredbom su dobili i kćerku. (Et-tedavi bil-istigfar, str. 55-57)

Kaže Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u hadisu kojeg prenosi Džabir, radijallahu anhu, a bilježi Muslim u svome Sahihu:

“Za svaku bolest ima lijek pa kada lijek potrefi bolest, izliječi se Allahovom dozvolom.”

Moj savjet je da se ove dvije navedene stvari, to jeste, smjesa od čuvarkuće i činjenje istigfara od strane oba supružnika kombinuju uz oslonac na Allaha i dove Njemu.

Ovo je skromna hedija mog iskustva i znanja svima onima koji žude za potomstvom i saburaju na tom iskušenju a završit ću sa ajetom u kom Uzvišeni kaže: “Ne volite nešto, a ono može biti dobro po vas; nešto volite, a ono ispadne loše po vas. A Allah zna, a vi ne znate.” (El-Bekare, 216)

Napomena: ovo na slici je samo primjer te smjese, ne prodajem ih.

Ve billahi tevfik

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta