Propisi vezani za žene

DA LI JE DOZVOLJENO DA ZUBARKA LIJEČI MUŠKARCE (strance)?

PITANJE: Esselamu alejkum.
Ako biste mogli da mi odgovorite na pitanje. Ja sam stomatolog i interesuje me, da li mogu da stavim rukavice i da liječim i muškarcima zube? Nisam u finansijskoj mogućnosti još uvijek, da otvorim svoju ordinaciju, već sam prinuđena da radim kod drugih stomatologa. Dosad sam radila kod doktora koji je prihvatio moj uslov da ne liječim muškarcima zube, ali mu je na kraju zasmetalo, jer mu se vraćaju pacijenti i dao mi je otkaz. Hoće doktora koji će da mu pokrije smenu. Mogla bih da nađem odmah posao u nekoj drugoj privatnoj ordinaciji, ali ne prihvataju moj uslov.

ODGOVOR: Alejkumusselam.
To je dozvoljeno samo u slučaju nužde ili jake potrebe, a da li je tvoje stanje takvo, ti najbolje znaš. Ljude možeš prevariti, ali Allaha ne možeš.
Ako imaš od čega da živiš, izdržava te muž ili otac i slično, onda se kloni tog posla, dok ti Allah ne da bolje rješenje. “Ko se Allaha boji On će mu naći izlaz i opskrbit će ga odakle se ni ne nada” (Et-Talak, 2-3).

Pročitaj detaljniji odgovor o liječenju žena od strane muškaraca koji im nisu mahremi i obratno:

LIJEČENJE ŽENSKIH PACIJENATA OD STRANE DOKTORA MUŠKARCA

LIJEČENJE ŽENSKIH PACIJENATA OD STRANE DOKTORA MUŠKARCA

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta