PITANJA I ODGOVORISIHR/UROK/LIJEČENJE

STRANICA SUFIJSKOG ŠEJHA MUSTAFE ČAJLAKOVIĆA

– Esselamu alejkum. Moje pitanje se odnosi na Mustafu Čajlakovića, za kojeg sam ja doznao preko interneta. Internet stranica je lijepo uređena, nudi mnogo stvari. Jedino rubrika “pitanja i odgovori” je mene navela da vas pitam za jednu cenzuru o njemu.
Mnogi ljudi pitaju stvari vezane za sudbinu, nafaku, probleme, imena svoja šalju kao i imena drugih osoba. Nekim osobama preporučuje da ga lično posjete kako bi riješili njihov problem. Koliko je to sve ispravno?
ODGOVOR:

Alejkumusselam.

Pregledao sam njegovu stranicu i ono što on i njegova stranica nude.

Bila bi dovoljna stvar sama činjenica to da je on sufijski šejh rifaijskog tarikata da musliman ne treba da ide na ovu stranicu i na njene sadržaje i traži islamsku uputu sa nje, jer sve što je došlo od sufizma je stranputica i dalalet samo je razlika u nijansama i kategorijama dalaleta među samim sufijama. Neki od njih su otišli čak i u kufr i širk, dok oni najblaži od njih baziraju vjeru na tzv. novotarskim zikrovima, pročišćavanju duše i sličnih nakaradnih tumačenja koja su im svojstvena.

Međutim, belaj kod ovog šejha nije samo taj što je sufija i što je na dalaletu i odvodi druge koji ga slijede na dalalet, nego i u tome što se bavi gatanjem, proricanjem sudbine i sihrom. Pa ko sazna za ovo treba znati da mu nije dozvoljeno uzimati tumačenje vjere od njega niti se obraćati njemu tražeći pomoć u rješavanju svojih životnih problema kod njega. Njegovu stranicu može da posjeti samo učen čovjek kako bi ustanovio stepen njegovog dalaleta i upozorio ljude na njega.

Znači, nije kod njega sporna samo rubrika pitanja i odgovori u kojima se jasno i nedvosmisleno vidi da se bavi proricanjem sudbine i sihrom, nego kompletna stranica i sam šejh. Ve billahi tevfik.

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta