Kratki odgovori

TROŠENJE STRUJE U ŠKOLAMA PUNJENJEM MOBITELA

PITANJE: Selam alek, šejh Zijad.
U srednjoj školi ima 20 učionica i 10 tak kabineta. Djeca pitaju na času ili dođem uključen je punjač za mobitel. Iza leđa profesora je utičnica za potrebe ili pokraj table. Tu djeca uključuju mobitele bez pitanja. Nekad načasu me pitaju mogu li uključiti mobitel, jer im je tad siguran od druge djece dok je čas. Današnji mobiteli troše pa recimo i mnogo struje na 20 učionica i obavezno djeca pune jedan. Kako se postaviti. Djeca kažu plaćamo upisninu 20 km kada im kažem da pitaju direktora. Drugi ovo i ne primjećuju od…

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Hvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg vjerovjesnika, a zatim;

U ovakvim i sličnim slučajevima, odluka, stvar i dozvola se vraća na svaku osobu, svejedno bila ona direktor, upravitelj, šef ili neka druga hijerarhijska služba, koja ima ovlast i pravo da nešto dozvoli ili zabrani shodno njihovoj procjeni, znanju i interesima institucije, firme ili kompanije.

Prema tome, konkretno u vašem slučaju, najpozvanija osoba koja treba da riješi to pitanje je direktor škole ili njegov zamjenik. Pa kako on odluči i koji stav zauzme, tako trebaju profesori, nastavnici i ostali službenici postupiti u praksi.

Ve billahi tevfik.

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta