SIHR/UROK/LIJEČENJE

ULOGA KARINA U SIHRU, OPSJEDANJU I UROKU

PITANJE: Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Da li je tačno da osobe oboljele od sihra mogu čestim učenjem rukje uznemiriti džina KARINA kojeg nam je Allah pripisao od rođenja do smrti? Da nas on zbog toga može napasti, jer njega navodno uznemiravaju česte rukjje!?

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Hvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg vjerovjesnika, a zatim:

Nije potvrđeno u šerijatskim tekstovima niti u praksi da šejtan Karin ima ikakavu ulogu u činu sihra, džinskog dodira ili uroka.

Argumenti Kur’ana i vjerodostojnog sunneta ukazuju da je posao šejtana Karina, koji je pratilac svakog insana do njegove smrti, ubacivanje vesvesa (sumnji i nejasnoća), obmanjivanje i zavođenje, pa shodno snazi ili slabosti imana, znanja i djela muslimana jako je ili slabo djelovanje i utjecaj šejtana Karina.

Postavlja se pitanje, odakle onda dolaze te priče o djelovanju i ulozi karina u sihru i opsjedanju? Odgovor je: od iscjelitelja ili učača rukje koji ovo pitanje nisu zasnovali na znanju, i od sihrbaza, nadriljekara varalica i šarlatana čiju ulogu znamo.

Prema tome, nema dokaza niti je tačno da često učenje rukje uznemirava šejtana Karina kao što ga ne uznemirava stalno i konstantno učenje i druženje sa Kur’anom. Da je to tačno, onda bi oni koji stalno uče Kur’an ili ga ponavljaju radi održavanja hifza imali problema tog tipa.

Ve billahi tevfik.

Povezani članci

Back to top button

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta